Beste ouders en leerlingen,

Jullie zullen het alvast gehoord hebben, de coronamaatregelen zijn verlengd tot en met 14 mei. Dit wil jammer genoeg ook zeggen dat onze school tot dan enkel open blijft voor noodopvang. Toch blijven we ons graag verder inzetten om voor élke leerling van onze school maximale leerkansen te creëren vanop afstand. We verwachten van onze leerlingen een schoolse inzet. Ons advies: Werk élke dag voor school. De opdrachten worden door de juf of meester gemaakt. Je vindt deze opdrachten in jullie nieuwe werkbundels, maar ook op Bingel! (leestaken, rekentaken, online lessen met instructies,...) De juf of meester zal jullie ook regelmatig informeren via één van onze volgende communicatietools (of telefoon):

- BINGEL: Dit is een 'digitaal klaslokaal' voor alle leerlingen van de lagere school. De inlogcode plakt in de agenda. Dit kan alleen gebruikt worden op een tablet of computer.

- CLASSDOJO: Dit is voor alle ouders van onze basisschool (kleuter en lager). Je kan via deze eenvoudige weg de juf of meester contacteren als u vragen heeft. Ook de juf of meester post hier filmpjes of lessen om thuis mee aan de slag te gaan. Hou de Classdojo dus zeker elke dag in het oog! Classdojo kan gebruikt worden op een smartphone, tablet en computer.

- SMARTSCHOOL: Dit is voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Zij hebben hiervoor zelf een account (voor sommigen is dit nog niet in orde maar daar wordt aan gewerkt). Via deze weg kunnen ze zelf contact maken met de juf of meester en andersom. Smartschool kan gebruikt worden op een smartphone, tablet en computer.

Wist je dat? Onze leerlingen van het zesde leerjaar starten maandag met een volledig online leerprogramma! Zij krijgen hiervoor een computer van de school. Elke leerling zal elke dag gedurende 4 uur online les volgen en zelfstandig taken verwerken. Via 'Smartschool live' zien ze de juf en kunnen ze vragen stellen. Spannend! Wij wensen ze alvast veel succes toe!

Aarzel dus zeker niet om onze leerkrachten te contacteren met vragen of opmerkingen. Ook online staan wij steeds voor jullie klaar tijdens de schooluren! Ons secretariaat blijft tijdens de weekdagen tussen 08u00-15u30 open voor jullie.

Wij hopen jullie snel terug op onze school te mogen ontvangen. Want wat voelt het leeg aan zonder jullie! We missen jullie dan ook ontzettend. Een dikke knuffel van ons allemaal.

#samensterk #communicatie #stopcorona #afstandsleren #Plantijntjegaatonline #wijmissenjullie

Wist je dat…

...een goede leesvaardigheid door… leesplezier ontstaat?

In het eerste leerjaar vierden onze juffen en leerlingen op 7 februari ‘Het letterfeest’. Jaja, deze toppers kennen alle letters en kunnen nu beginnen aan een nieuw avontuur: Boekjes lezen!

Vanaf nu kan je kind ook thuis genieten van onze boekjes.
Je vindt ze op het Bingel eiland! Met deze digitale versie kunnen ook onze moeilijke lezertjes ondersteund worden. De juf of meester zet graag leestaken klaar op maat van je kind zodat u en uw kind thuis samen kunnen oefenen.

Doe je mee?

#leesbevordering #voor alle leerjaren!

… er voor onze leerlingen sinds februari 2019 op onze school een breed aanbod is aan naschoolse activiteiten?

We zetten ze even op een rij:

- basket + cheerleading (Antwerp Wolfpack Basketbalschool): op maandag en donderdag na school
- Moves dansschool: op maandag na school
- Bewegen voor kleuters: op woensdagnamiddag
- Cheerleading Academy: op maandag, woensdag en vrijdag

Ook voor sportkampen zoals de zwemweek ‘splash & go” kan jouw kind bij ons terecht tijdens de zomervakantie

Meer info? 03/ 236 35 90

#samenschoolmaken #kansenvooriedereen #ontwikkelendoortespelen #sportisgezond

… onze leerkrachten zich ook dit jaar verder zullen professionaliseren in het coöperatief lesgeven?

#Kagan #lerenvanenmetelkaar #samensterk #pedagogischestudiedagen

… we het welbevinden van onze kinderen en voltallige team heel belangrijk vinden?

Ook dit schooljaar zetten we ons project “de goedgevoelschool” verder!

… we digitale communicatie met ouders belangrijk vinden?

We vinden het als school belangrijk dat u als ouder de klasleerkracht kan bereiken, ook wanneer u niet aan de schoolpoort kan geraken ’s morgens of ‘s avonds.
Daarom bieden we u vanaf nu in élke klas van onze school een digitaal platform aan: De classdojo!

Zo kan u via GSM of computer contact houden met de juf of meester van uw kind. Begrijpt u nog niet zo goed Nederlands? Geen probleem, de classdojo vertaalt uw bericht!
Kortom: De classdojo is een snelle, veilige en vooral gemakkelijke manier om ouders met de school te verbinden!

#omdatsamenwerkenwerkt